Spam

Har du fått brev fra Folkehelseinstituttet?

I disse dager har FHI (Folkehelseinstituttet) sendt ut en glanset og fin folder til alle landets 7.klasse jenter. Er du en av dem? Da synes du sikkert det ser flott ut… Tenk, en vaksine mot kreft!! Utrolig!
Dessverre er utrolig nettopp det ordet du bør ha i bakhodet. Når noe er “for godt til å være sant” så er det nesten alltid tilfelle. HPV-vaksinen er IKKE en vaksine mot kreft. Den er en vaksine som er ment å beskytte mot de HP-virus som mistenkes for å forårsake forstadier til kreft. Noen full beskyttelse gir den ikke. Det er også slik at produsenten ikke aner om vaksinen i seg selv er kreftfremkallende. Det har de ikke forsket på.

Norske myndigheter betaler denne første runden med vaksinering. Man vet ikke hvor lenge vaksinen vil ha effekt, men det er målt antistoffer i blodet til forsøkspersoner etter 7 år. FHI har svart, på direkte spørsmål, at dersom det er aktuelt med booster-dose, må myndighetene se på om man kan sette av midler over statsbudsjettet til dette også. Dersom det slår feil, må dere selv dekke booster-dosen.

Gardasil mistenkes for å være årsak til flere dødsfall, lammelser (Guillian Barre syndrom), og en rekke andre, alvorlige bivirkninger. Hittil er det ikke bevist at vaksinen er årsaken, men sammenfall i tid gjør at man er ganske sikker. Tar du sjansen? Be i alle fall helsesøster svare deg ærlig på om hun ville vaksinert sitt eget barn! Les innholdsfortegnelsen! Vaksinen inneholder blant annet Aluminium. Dette metallet forblir i kroppen, og er mistenkt for å være medvirkende årsak til oppblomstring av bl.a. Alzheimer.

Jeg håper du leser gjennom stoffet du finner her på sidene, og tenker deg grundig og nøye om før du tar en beslutning!

3 comments to Har du fått brev fra Folkehelseinstituttet?

 • Jens

  Hei!

  Jeg har lest mye om vaksinen, og det er riktig at den har en liten risiko. Men risikoen ved å la være å vaksinere er mye større. Jeg forstår ikke hvorfor vi fokuserer bare på det negative med vaksinen. Den fungerer, den har fortsatt full effekt etter fem år og den redder liv. Bivirkninger er det litt av, men veldig lite når man ser på det store antallet vaksinerte. Ville du gitt barnet ditt en sprøyte som gir 80% risiko for å bli smittet av HPV virus? Nei? Det er akkurat det du gjør når du LAR VÆRE å gi barnet ditt en vaksine som er trygg.

 • admin

  Det er riktig at over 70% av den norske befolkning smittes av HP-virus. (Dette gjelder da hele skalaen på over 100 virus) Disse virusene finnes naturlig rundt oss, og noen av dem overføres seksuelt. Det er ytterst få som utvikler infeksjoner, og de aller fleste infeksjoner tar kroppens immunforsvar seg av. Som regel merker man ikke at man har infeksjon en gang, og de går over helt av seg selv.
  Enda færre utvikler kreft eller forstadier til kreft.
  De krefttilfellene som er i Norge i dag, er i hovedsak blant de personer som IKKE har møtt fram til screening. Ved bedre oppfølging av screening-programmet, mener jeg man kunne fått en bedre helsemessig effekt enn ved vaksinering. Fordelen med screening-programmet, er at 12-årige jenters helse ikke settes i fare på noen måte.

  Det er viktig å huske at verken vaksinen eller forbedret screeningprogram vil være i stand til å avverge samtlige tilfeller av livmorhalskreft!

 • Trude

  Admin: Det har du helt rett i, at vaksinen ikke avverger alle tilfeller livmorhalskreft. Fordi vaksinen gir immunitet til 70 % av de HPV typene som er årsak til livmorhalskreft.
  Vaksinen gir 100 % immunitet til HPV 16 og 18 som man vaksineres mot. Altså kan fortsat HPV typer som ikke er i vaksinen forårsake livmorhalskreft. Derfor er det viktig at man fortsatt følger screeningprogrammet.
  Jeg vet ikke hva du mener med at ytterst få utvikler infeksjoner og celleforandringer. Men at det følges opp 16. 0000 slike infeksjoner/celleforandringer i året, er ett betydelig antal. Usikkerheten om hvem som vil utvikle kreft av celleforandringen gjør at 3 000 konisere i året.
  For koniserte , gir dette utslag, som for tidlig fødsel, sen aborter og tilfeller for medfødt CP. Fordi livmorhalsen kan miste sin naturlige funksjon under en graviditet,

  Det er 53 prosent av de som får livmorhalskreft som ikke har fulgt screeningprogrammet. Dette er 20 % av kvinner i screening alder. Så her ser man hvor viktig det er å få kvinner til screening.
  Vaksinen forebygger og 10.000 behandlingstrengende tilfeller av kjønnsvorter i året.
  Siden effekten av vaksinen er så god, og bivirkningene er minimale, er det en god vaksine, når en tenker på lidelsene, den kan spare.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spam Protection by WP-SpamFree